torsdag, juni 26, 2014

Shining med video episoder på YouTube

Her er første episode. Neste kommer innen uke loves det.

Ny video fra Musique le Pop

onsdag, juni 25, 2014

Untermensch med Lovecraft album

Stavanger baserte Untermensch er nå ute med ett album som heter "The H. P. Lovecraft Experience". Som tittelen beskriver så er musikken skapt etter å ha blitt inspirert av H.P. Lovecrafts bøker. Utkommet er en slags eksperimentel ambient electronica. Dette er soloprosjektet (?) sitt andre album.

Låter fra første album og andre lytteprøver kan strømmes (og noen lstes ned) her.

mandag, juni 23, 2014

Temptation Records med web og vinyl

Temptation Records er ett av disse eldre norske kultselskapene som hadde sin storhetstid på 1980 og 90 tallet som nå er kommet tilbake til glede for eldre og ferskere fans og nysgjerrige.

For å markere "tilbakekomsten" har selskapet gitt ut to vinyl album samlere (finnes også som CD, strømming og DL) med innspillinger som i hovedsak ikke ble utgitt dengang da. Vi snakker her om artister som Clockwork Orange, Downers, Horsemen mm. Band som marke
rte seg sterkt innen synth miljøet i Norge og som av sådanne fans fortsatt blir omtalt med ekstra klang i stemmen.

Samlerne kan kjøpes fra selskapets web som åpnet nylig. Platene kommer i begrensete opplag så her er det bare å bestille raskest mulig.

fredag, juni 20, 2014

torsdag, juni 19, 2014

Roadburn (EP anm.)

Fauskebandet Roadburn har gitt ut sin EP på nytt igjen og nok en gang i en sterkt begrenset utgave. I april spilte de på Bastard bar og slapp EPen i en spesial utgave da. Nå er den ute på nytt i nytt cover, med likt innhold, men desverre begrenset til 50 nummererte eksemplarer.

Roadburn blander doom metal med stoner rock i en herlig og særdeles tung utgave. Det er som man blir overkjørt av ett svært langt godstog når lyden slippes ut av høytalerne og fyller absolutt hele rommet. Rytmeseksjonen hamrer inn rytmene som om de var ute etter å lage stålplater av lydverket sitt. Oppå dette fyller gitar og vokal ut lydbildet til noe av det herligste lydbildet som har vært skapt her på berget på årtider. Låtene er av den slitesterke typen som gror og gror for hver avspilling.

At bandet har opparbeidet seg en lojal lokal fanskare er ingen tilfeldighet. Dette er rett og slett prima håndtverk som burde appellere til enhver som har en åpning i hjertet sitt for rocka musikk. For de av oss som aldri får tung nok musikk, vi har virkelig noe å glede oss over med dette albumet. Det er tungt som Electric Wizard og intrikat som White Zombie rundt "Astro Creep 2000". Dette er rett og slett en svært lovende debut som burde vært gitt ut på vinyl, og da i ubegrenset opplag for dette fortjener å bli hørt av svært mange.  

Husk Modern Love slipper ny plate i morgen!!!


onsdag, juni 18, 2014

Rockeopera under utarbeidelse!

Det er ikke hver dag det er en rockeopera under utarbeidelse i Norge. Men nå er Marius Solheim (Kodeks) ferdig med første akt av en rock/metal opera kalt Gemini, under artistnavnet Stilva

Historien følger temaer som tidsreise, parallelle univers og reinkarnasjon, i god sci-fi-ånd. Det er tre vokalister som spiller de forskjellige rollene. De tre er Aleksander Emilsen (Kodeks), Ingar Steen (Riöt Act) og Matias Aaveren (Cobra Coalition).

Plot-sammendrag fra Act 1:
Historien starter ved at Adrian (Aleksander Emilsen) ligger på sykehus etter å ha havnet i en ulykke som tilsynelatende krevde hans liv, men legene klarte å bringe han tilbake til live. Ved hans side sitter Darian (Ingar Steen), Adrians yngre bror og venter på at Adrian skal våkne. I det øyeblikket Adrian døde gikk sjelen hans videre til en ny kropp, og da Adrian ble vekket til live av legene ble sjelen hans splittet i det den ble brakt tilbake til hans gamle kropp. Dette førte til at Adrians sjel (hans bevissthet) finnes i to personer: i nåtiden og framtiden. Personen i fremtiden heter Zenith (Matias Aaveren). Adrian og Zenith finner ut at de kan kommunisere direkte med hverandre siden de deler samme bevissthet, og prøver deretter å forandre den dystopiske framtiden Zenith lever i ved å gjøre små forandringer i nåtiden hvor Adrian lever. (Hvorvidt dette går som planlagt får vi vite i akt 2). I den dystopiske framtiden møter vi The Prophet (Ingar Steen). Ettersom bibelen sier at mennesket er skapt i Guds bilde, søker The Prophet å gjøre mennesket lik Gud, udødelig, og han mener at det er vår plikt å skape paradis på jord. Så klart har dette en mørk bakside.

Første akt kan strømmes/lastes ned gratis her.

tirsdag, juni 17, 2014

Gammel video fra The Horsemen

En gammel video med hittil uutgitte opptak ble lagt ut på YouTube i dag. Lyd og bildekvalitet er så som så men levende opptak av kultgruppen er omtrent så vanlig som snø i Sahara. Du er herved advart :-)

Nye låter fra Dark Times

Haraball – Half Tux (album anm.)

Så er endelig Haraball tilbake med sin kompromissløse vegg av hardcore, med små drypp av hardrock og trash influenser her og der.

Når man svir av 13 låter på 27 minutter og 22 sekunder sier det seg selv at dette går hardt fort og rått (heldigvis). Det som slår en etter noen avspillinger er variasjonene i låtene. Det går i høyoktan hardcore med referanser både til gammel klassisk hardcore i Bad Brains og Black Flag gata, men også til Europeisk hardcore av nyere dato. Likefullt høres alt ut som Haraball, hverken mer eller mindre.

Låtene er ikke så umiddelbare som mange hardcore album gjerne blir, og det styrker albumet betraktelig. Dette er musikk som tåler mange avspillinger og som stadig kommer med nye momenter som selvsagt har vært der hele tiden men som har ligget og modnet i lydbildet til det popper opp som perler på en snor.

I følge presseskrivet er Haraball Norges mest elsklige hardcoreband. Etter å ha fordypt seg i deres siste album kan man bare skrive under på det. Kongsberg bandet klarer å forene så mange retninger i sin musikk og samtidig gjøre dette....elskelig, rett og slett. Resultatet er svært overbevisende og en selvfølge i enhver pønka husstand.

Albumet kommer kun på god gammeldags kassett og på LP. De første 50 ex på LP kom med silketrykk. Deretter 250 ex hvit vinyl og 250 ex rød vinyl. De hvite er i offisiell distribusjon, de røde bare tilgjengelig via bandet og Tiger. MC kom forøvrig kun i 100 ex. 

søndag, juni 15, 2014

Dr. Akbar med ny video

torsdag, juni 12, 2014

Tuba Tuba med ny video


VM i fotball starter i dag..... say no more

onsdag, juni 11, 2014

Razorbats – Bring It On (EP anm)

Noen vil nok huske The Heat som ga ut singelen «Ruben’s Lost Control» i fjor høst. Nå er de tilbake som Razorbats. Nesten samme gjenget og samme musikalske stil.

Forrige plate ga de ut selv, nå er de på den amerikanske labelen Self Destructo Records (The Hip Priest, The Meatmen m.fl.). De er i godt selskap og de burde gli rett inn i den stallen med sin amerikanske glampunk attitude. Dette høres ut som noen har blandet Turbonegro og Ramones, rystet hardt og fordt og tilsatt litt Backstreet Girls på toppen som en prikk over den berømte ien.

Dette er rett fram pønka musikk med litt hardrock antydninger, urten at de faller vekk fra sin glampunk base. Gutta vet hvordan de skal smi låtene sånn at de kan gi jernet og gjør det med overbevisning og stil. En knallsterk EP har det blitt. Dette er en vinyl som garantert vil bli spilt på hvert nachspiel til full poging på bordene. Du vet en sånn fartsfylt festplate for de med hang til denim og øl.

EPen kommer ut fysisk og digitalt på fredag 13 juni.

tirsdag, juni 10, 2014

Origami Artika resirkuleres

Origami Arktikas sterke folk-rock-eksperimentelle-drone album Absolut gehör er nå reutgitt i digital form, som nedlasting fra Sliber Records.

Albumet er sørgelig lite påaktet til tross for at det er ett av de sterkeste albumene på årtider når man snakker om tolkning av norsk folkemusikk i ny innpakning og utførelse. Virkelig å anbefale. Gratis lytt på en låt nederst på linken til reutgivelsen.

Ny video fra Youth Pictures Of Florence Henderson

lørdag, juni 07, 2014

Politisk hjærnesvikt A/S - Et hus blir revet, et miljø blir begravd (album anm.)

Retropønkerne i Oslo/Bodø bandet Politisk hjærnesvikt A/S har endelig kommet med sitt debut mini album.

9 låter har det blitt der alle er hentet fra pønkeskattekisten fra Saltenområdet tidlig på 1980 tallet sånn ca. Coverlåter av Mitti skritti, Hjertesvikt A/S, Hæmma vekst, Svartedauen osv er band som den dag i dag nevnes i pønkekretser med ærbødighet. Så klarer PH A/S å viderebringe denne kulturskatten til glede for eldre og nye generasjoner? Definitivt.

På platen har de tatt seg noen friheter på tekstene, uten at de på noe vis er lettgjenkjennelige og omarrangert låtene til det bedre. De har rett og slett pusset opp låtene til 2014 standard og med det gitt låtmaterialet en ny vitalitet. Dette er crossover fra gammelpønkens dager til dagens standard. Dette er rett og slett et album som burde ha alle muligheter til å forene både gammelpønkerne fra den gang da til dagens nye generasjoner av pønkere (og andre som liker sådan musikk).

Dette albumet er rett og slett knallbra tvert igjennom fra første tone til siste mixing er gjort. God lyd er definitivt med på å trekke albumet opp fra nok et album til litt av et album. Dette er klassikerstatus, definitivt. Løp og kjøp (og da helst på vinyl når den dukker opp).

fredag, juni 06, 2014

mandag, juni 02, 2014

Sunhome – Sessions (EP/mini album anm.)

Seks solfylte låter fyller Sunhomes nylig utgitte 10". Vi snakker her om instrumentalrytmer med electronica som basis og krydret hardt og lyttervennlig med alt fra afroinspirerte rytmer til glitchaktige lydkuliser.

Enannsbandet Sunhome består av Fredrik Solheim Eriksen, som også inkluderer KennethFurre (Nopia mm) når det passer seg. Så også på denne utgivelsen hvor Furre er kreditert både som produsent og mixer, samt står for design. Platen er forøvrig farverikt innpakket i et tropisk cover og presset på appelsinfarget vinyl. Noe så farverikt må da være til å spise opp?

Svaret er ja. Dette er perfekt musikk for å slappe av i solen og la foten følge rytmene som kommer like sikkert som sommeren. Låtene er basert omkring en electronica aktig rytme og bygges opp og rives ned rundt dette temaet. De seks låtene har vært sitt lille univers og klarer på hver sin måte å skape seg en plass i hodet på lytteren uten å virke påtrengende, men likefullt avhengighetsskapende. Er litt dubaktig sånn som bare Nopia kan, kombinert med litt Madhouse tendenser, uten at det blir noen av delene. Dette er og blir bare Sunborn, og takk for det.

Dette er rett og slett soundtracket på sommeren vi akkurat har startet på. Er du ikke overbevist lytt selv her. Deretter bør du raska på å få bestilt ditt ex før de 250 exene er utsolgt.