torsdag, november 27, 2014

tirsdag, november 25, 2014

Black Moon Circle – Andromeda (album anm.)

Noen utgivelser er så pent pakket inn at man vet at man elsker innholdet før man får hørt på det. Black Moon Circle er ett slikt unntak fra den sedvanlige strømmen av utgivelser. Svært så forseggjort omslag i psykedeliske tendenser, som bringer tankene til slutten av 60 tallet. Deretter nydelig innercover og til slutt en gull og svart splattet vinyl. Når man så får plassert stiften varsom på vinylen er opplevelsen fullkommen (CD medfølger for de som foretrekker det).

Ut av anlegget strømmer heavy psykedelica i en slags kryssningspunkt mellom Motorpsycho rundt «Demon Box» og Hedvig Mollestad Trio rundt «All Of Them Witches». Spacerock for intime scener. Det er stort og samtidig nært nok til at man føler at man sklir inn i lydbildet og blir omkranset av en fargestrøm av lyder. Bandet følger virkelig opp debuten fra tidligere i år på en fortreffelig måte med oppfølgeren "Andromeda". Her viser de at det bor mye i bandet, og det får de gangs vist her.

At dette er jambasert får man følelsen av her og der men aldri er de små dryppene så fremtredende at de tar vekk grooven i låtene, eller temaskiftene. Det er en iherdig punch i lydbildet som bringer tankene mot gigantmanien på 70-tallet, samtidig en tett og kraftig rytmeseksjon som nagler låtene til betongen og lar aldri låtene forlate temaene.

Brødrene Engen (begge ex The Reilly Ekspress) og trommis Guldbrandsen lar lyd nok til å plassere Black Moon Circle inn i enhver prog/spacerock samling med respekt for seg selv. Dette er rett og slett et album man blir uhyre lett sugd inn i og som samtidig tåler en rekke avspillinger (gjerne uten avbrudd). Musikken gror for hver avspilling og avslører stadig nye detaljer til enhver som tar seg tid til å lytte. Det kan man takke en klokkeklr lydproduksjon for.

Det er bare å la seg imponere av Crispin CloverRecords, som nok en gang klarer å kombinere omslagskunst av ypperste klasse med utrolig vakker musikk.

Morten Andersen – Girls Just Wanna Have Fun (bok anm.)

Så nærmer det seg en ny fotoutstilling for Norges ukronete rockefotograf, Morten Andersen. Denne gangen er det Backstreet Girls som blir portrettert i anledning bandets 30 års jubileum.

For de av dere som har vært på en Andersen utstilling eller sett en eller flere av hans bøker, så vil dette være gjenkjennbart. Sort/hvit fotografier, ett for hver side, sterk fokus på motiv osv. Men det som er så magisk med fotobøkene til Morten er jo at tilsammen lager de historier. Greit nok så er jo hvert bilde mer enn tusen ord, men bildene sett i sammenheng sier vel så mye.

Fra før har han gitt ut bøker med utgangspunkt i miljøer og om Turbonegro mm, her er det bilder av Norges mest slitesterke band, Backstreet Girls det handler om. Bildene i denne boken spenner fra 1984 fram til 2014. Det første som slår en er jo kontinuiteten i bandets visuelle uttrykk. Ølflaskene, duckwalken, sneipen, smilet på lur, alt er der fra første stund til siste bilde. Andersen klarer på en helt særegen måte å fremheve Backstreet Girls sitt image uten at det blir prakket på seeren. Du forstår uten å tenke over det.



At bildene er nøye valgt ut er det ingen tvil om. Til det er de for nøye satt opp og motivene viser en slags stilstand i det visuelle, men likefullt utvikling. Nye fjes kommer til og andre forsvinner men Petter Baarli er der hele tiden. Her er bilder som er brukt på plakater, plateomslag og som pressebilder, men de fleste er nye selv for svorne Backstreet fans. En fin blanding av litt gammelt og mye nytt,

Bildene viser bandet både på og av scenen, og attpåtil noen hjemme hos bilder, dette krydres med publikumsbilder, streetart og annet som gjør at boken aldri blir opplagt eller kjedelig. Som vanlig leverer Andersen ett kvalitetsprodukt som burde appellere til langt flere enn fansen. For de som er i Oslo nærmeste måneden så bør man besøke fotoutstillingen. Alle de som tar turen innom der vil nok kjøpe fotoboken også og ha noe å friske opp opplevelsen med. Alle vi som ikke kommer oss på utstillingen, kan fordype oss i boken og glede seg over den. En glede som vil vare i minst 30 år til.

Boken kan kjøpes her

mandag, november 24, 2014

Ny video fra Norsk råkk


Norsk råkk spiller forøvrig på Mono i Oslo 4 desember i lag med The Phantoms

torsdag, november 20, 2014

Fru Pedersen comeback på Bukta til sommeren!!!

Jula kommer tidlig i år. Bukta festivalen slapp sitt første band i dag og hvilket band?, jo Fru Pedersen gjør en reunion konsert til neste år.

Vi snakker her om ett av de mer legendariske kultbandene i Norge de seneste 30 åra. De var kjent for sin helt egenartede blanding av diverse utskudd fra rocken som ble inkorporert i ett musikalsk uttrykk som er bare Fruene (blant venner og fans).

De ga ut 4 album og en splitt singel men befestet seg som et band som leverte knallsterke utgivelser, men live var de ett fyrverkeri av en annen verden. Teatralsk og mektig og aldri kjedelig. Er ikke rart at bookingsjef Robert Dyrnes har jobbet lenge og iherdig for å få til en reunionkonsert, og heldigvis for oss alle så har han og Bukta klart det. Det er bare å glede seg vilt å kjøpe billett når de blir lagt ut 1 desember (i år).

tirsdag, november 18, 2014

Pønkband søkes til ny samler.

Ny samle skive fra Svindel Records , utgis på cd , i begrenset antall. Band som ønsker å være med send info til svindelrecords@pandemimailorder.com

onsdag, november 12, 2014

Ny Barren Womb video

tirsdag, november 11, 2014

Sgrow gratis nedlasting i noen dager!!


Sgrows nye singel kommer offisielt ut på mandag, men allerede nå kan folk laste den ned gratis og lovlig. Så da er valget enkelt...eller?

Castro – The River Need (album anm.)

Gamle helter råtner ikke på rot, det beviser dette kremlaget av gamle (og litt nyere) punk og alternativ helter. Et allstar team fra øverste hylle. Når man nevner band som Life...But How To Live It?, Angor Wat, Israelvis, Funny Farm og The School i ett og samme uttrykk vil de fleste få ett drømmende blikk og hjernen går på høytrykk. Hvordan høres det ut, ja sånn utenom at det må være det siste tiårets beste ide?

Det høres friskt og opplagt ut, sånn først og fremst. Du hører med en gang Katjas fantastiske stemme og den blir backet opp av en vegg av lyd som har hint til alle de nevnte bandene, men samtidig slår de fast med en gang at dette er Castro, og ingenting annet enn det. Og takk for det.

De klarer utrolig nok å kombinere gamle kunster med ny kunnskap å komme ut i stående til ny bakkerekord. 20 i stil (minst) for å bruke hopp terminologien. Og det er passende å sammenligne dette med å hoppe etter Wirkola, da knapt noe band de siste 20-30 årene i Norge har hatt større forventninger trykket nedover skuldrene.

Nok om forventninger for de innfrir så det synger og smeller mellom dalføre og stuevegger. Dette er fortsatt hardcore punk, men med innlagt metalinspirerte roligere temaer som eksploderer og vrir og rir hodet dit tilbake i hardcorelandet. Låtene trenger noen gjennomlyttinger men da sitter de som armert betong mellom ørene dine.

I enkelte låter er de bortimot rendyrket hardcore, i andre kan de minne om en blanding av Soundgarden og Faith No More. Men aldri uten at man tenker på det som noe annet enn en Castro låt. At folkene bak dette har vært ute en vinternatt før høres. Det oser erfaring og kombinert med en trang til å lage musikk som de tydeligvis stortrives med, så må resultatet bare bli svært nært genialt.

Når lydbildet er klokkeklart og fremhever hver minste nyanse og virkelig lar høyttalerne få jobbe overtid i beste arbeidstid så er opplevelsen nesten komplett. Prikken over ien er covret. Det er enkelt i design men samtidig åpner den assosiasjoner og er av typen man ser og vet med en gang at her er Castro. Det er de definitivt og de er kommet for å bli. For
denne gjengen har mye på hjertet og det vil vi få mye glede av i årene fremover. Til neste utgivelse er det bare å kose seg glugg ihjel med debutalbumet, som definitivt er blande de sterkeste debutalbumene i norgeshistorien.

mandag, november 10, 2014

Lyden av Stormen

I anledning av at Stormen bibliotek og konserthus åpner om noen få dager, har Ronny Wærnes igjennom hele byggeprosessen vært å gjort opptak. Disse opptakene utgjør lyden av en lydinstallasjon han skal ha klart til åpningen og som vil bli en del av lyden av Stormen i Bodø.

I dag la han ut denne lyden på sin blogg; Byggelyd.

onsdag, november 05, 2014

Psyence Fiction med andre smakebit fra det kommende albumet.


Psyence Fiction har de siste årene beveget seg fra å være det ensomme solo-prosjektet til Aleksander Johansen fra Lofoten til å bli et av hovedstadens mest spennende musikerkollektiv. «Small Filled In Number Nines» handler om å fremmedgjøre seg og om hvor rare og smale og teite alle blir når man har bestemt seg for sin helt egne sannhet, som de andre rundt en åpenbart ikke forstår det monumentale i. Videoen er ment å si noe om hvordan samspillet og vennskapet mellom bandmedlemmene står i sentrum for musikken de produserer.

Dette er andre smakebit fra Psyence Fictions kommende debutalbum Spy vs. Spy som utgis 16. januar på Tender.

mandag, november 03, 2014

Album ute 10 november!!

søndag, november 02, 2014

Sørkomfort i kveld!!