onsdag, desember 07, 2011

Platesamleren rører på seg igjen

Vi var mange som kjente ett ekstra sug av savn når Platesamleren valgte å kaste inn håndleet tidligere i år. Nå har primus motor og redaktør Bjørn Luka kjent savnet etter sagmugget og entrer sirkusarenaen igjen til manges lettelse og glede.

Fanzinen Platesamleren startet opp som Goldies en gang på 1990-tallet og har siden starten utkommet i hele 111 papirutgaver. Svært imponerenfde i seg selv. Ikke mindre imponert blir man når man til stadighet finner ut at man må ty til eldre utgaver av magasinet for å finne ut om pressinger i Norge (og Skandinavia) av utenlandske artister og ikke minst alt man ikke viste var mulig å grave frem av historier og anekdoter om norske artister.

Obskurre artister knapt noen utenfor bandet har hørt om har blitt gitt sine 15 minutter av oppmerksomhet på lik linje med lengre artikkler om mer kjente artister. Hele tiden med utgangspunkt at det er platesamlere som kjøper og nitidig sluker hvert ord.

Nå har Platesamleren (som Goldies skiftet navn til etter #84) blitt børstet støv av igjen. Etter en lengre samtale med Stein Arve Berg har han og Bjørn Luka bestemt at neste nummer av Platesamleren, altså nr.112, skal bli en realitet og da kun tilgjengelig digitalt på Yudu på lik linje med de som allerede ligger der ute. Har dere ikke sjekket de opp, så er klikk her.

Altså ingen papirutgave og de poengterer at dette er et prøveprosjekt. "Vi håper og satser på å ha det ferdig i slutten av januar/ begynnelsen av februar. Kanskje vi etter hvert kan utforme det så det passer til diverse lesebrett. Muligens det da vil koste noen små kroner. Skal se på det." uttaler Luka i en pressemelding og oppfordrer alle som måtte ha noen "...tillegg eller rettelser til de siste blad, eller annet stoff som de ønsker inn, så ta kontakt. Mengden stoff som nå kan ta inn er uendelig, da vi ikke lenger har trykkekostnader.". Dette er virkelig en velkommen julegave for alle norges platesamlere!

Minner om at tidligere medredaktør i Goldies, Wholsen, enda gir ut en platesamlerfanzine under navnet Goldies. Der i gården loves det ennå papirutgaver og nye utgaver. Tilsammen utgjør disse to fanzinene en svært viktig kulturhistorisk funksjon som ingen andre klarer å fange opp, med få unntak.