torsdag, mai 15, 2008

Betong hysteria - Spontan abort (anmeldelse)

Betong hysteriaSpontan abort (Hit Me Records) 7” vinylsingel, gjenutgivelse med ekstra bonus låt i forhold til original utgivelsen.



Siden denne kom ut i 1982 ble den presset opp som piratpressing 20 år etter, og nå 26 år senere kom endelig en offisiell pressing. Ikke nok med det, denne har en bonuslåt. Man skulle tro at etter så lang tid så hadde musikken blitt litt datert og uaktuell, men den gang ei. Denne platen slo ned som ett knyttneveslag i Norsk musikkliv i 82 og er like up to date den dag i dag. Riktignok har det kommet og gått noen HC band siden den gang, slik at denne er nok ikke like sjokkerende i dag som i 82, men like aktuell.

Der de formaner at ”Snuten kommer” kan man ennå få følelsen av at politiet er en maktfaktor i hendene på herskerklassen. Dette er og blir protestmusikk som nye generasjoner kan adoptere og føle som sitt, like godt som vi gjorde den gang da for 26 år siden. Det er slikt man kaller klassiker. De som får en slik klassifiseringen er og blir en inngangsbillett for å forstå vår kulturarv. Det er i den klassen denne platen har havnet. Med seg på kjøpet får man låten ”Tredje rike” som de fikk gitt ut på samle LPen ”Framtia er nå”. Det er faktisk alt de fikk gitt ut, så slik sett er dette en diskografi plate fra ett av de viktigste bandene i Norsk pønk noensinne. Har du ikke denne er dette ett 110% pliktkjøp.

Linker av interesse; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 #11 #12 #13